09 July 2009

Good friend of Mine

i just came back from watching movie, cerita obsessed. psycho maniac sungguh perempuan tu, sampai sanggup buat apa saja untuk lelaki tu. while watching movie lots of sms and call coming in. and the most happiest sms i got from my best friend dia dah dapat kerja. she's smart and very talented. i'm supprised but at the same time jelous jugak sebab im still jobless. phew! am so proud of her.

actually we're neighbours je, rumah dia belakang rumah saya. tapi saya kenal dia masa umur 15thn. sebelum ni just tegur-tegur macam tu sebab dia ada click lain whereby saya still hangout dengan jantan sebab saya dulu tomboy. haha!

masa awal perkenalan tu, time kiteorang nak ponteng kelas with few others, which is MissF and MrAD. sebab time tu class Datin M, kiteorang malas nak belajar matematik. saya decided untuk duduk dibelakang dan melabuhkan tirai. tapi, tiba-tiba MissM (kawan saya) tanya ada orang tak sebelah sebab time tu saya memang duduk sorang-sorang.

then saya katalah, saya tak suka class ni. kiteorang pon apa lagi keluar ikut pintu belakang and terus pergi breakfast dekat gerai *dekat sekolah saya ada gerai, famous dengan nasi lemak kat situ* kiteorang pon lepak la sampai rasa-rasa dah secukup rasa.

then sambung masuk class and belajar macam biasa. starting from tu, saya, MissM & MissF baik. time tu click kiteorang ada 3 orang je, berkepit la kesana sini sama-sama. time tu masing-masing single so boleh lah berkepit selalu. and we had great time together masa sekolah. memang click paling nakal lah. hari-hari pakai baju PJ (pendidikan jasmani) sebab nanti senang nak lompat pagar besi nak balik rumah.

tapi senakal-nakal kiteorang, tak pernah buat jahat macam nak berjudi or isap dadah ke. paling jahat pun isap rokok belakang surau, and kalau nak FLY (ponteng*dulu famous k istilah ni*) pun kiteorang balik rumah and tidur. sebab malamnye overnite main MIRC. haha! dulu kan famous dengan MIRC, masuk chanel sekolah lepas tu main berkenalan-berkelanan.

ada one time tu, saya penah teman MissM lari rumah. biasalah zaman remaja-remaja nak tunjuk kepala belang masing-masing. punyalah berani time tu, saya boleh cakap dengan pakcik saya nak pergi kiamulai (saya tak tahu ejaan dia!) and that time mak saya pergi Thailand. pakcik saya pun percaya dengan kata dusta saya and hantar saya dekat sekolah. then, MissM pegi tibai kereta bf dia kiteorang pon ape lagi, time ni la nak explore KL. dah la lesen tak ada, berani sungguh time tu nak bawak kereta. lepas tu, boleh kena tahan dengan polis! sebab nak test alchohol. agaknya pakcik tu ingat saya cina jinjang baru balik disko kot. saya pun apa lagi keluar la loghat kelantan. nasib baik lepas. then kiteorang cari tempat tidur yang gelap and tersorok semata-mata sebab takut langkah kami di jejak. haha!


tula pengalaman masa muda-mudi. hish. darah muda kan, baik buruk semua tak fikir. tapi Thank God kami dah jadi orang yang berguna sekarang.


well, there's lots of story that we share together till now. tapi kiteorang jenis bukan yang terlalu rapat dan mesti berkepit 24/7, sebab saya rasa masing-masing mesti ada agenda masing-masin kan. so if we got free time kiteorang akan hangout together and have chit chat tentang story masing-masing.

Congrats MissM dapat kerja dekat Jones Lang Wootton! boleh la kumpul duit cepat-cepat and kahwin. tak sabar nak makan nasik minyak dah ni.


hopefully our friendship will last forever because i do love u guys so much :)


P/S : to Mr KUKUN, am not pasrah ok. i'm having a blast watching movie all alone so that i can feeeeeeel the storyline.

2 comments:

  1. adoi..ujung2 die ade plak mention name owg..hadoi la..

    ReplyDelete